KENAPA HIDUP TERUK? CARA UBAH HIDUP YANG TERUK JADI JAUH LEBIH BAIK

KENAPA HIDUP TERUK-cara ubah hidup yang teruk jadi lebih baik
Home Amalan Menjemput Rezeki KENAPA HIDUP TERUK? CARA UBAH HIDUP YANG TERUK JADI JAUH LEBIH BAIK
Published on August 19, 2017

KENAPA HIDUP TERUK-cara ubah hidup yang teruk jadi lebih baik

Hidup teruk! Rasa hidup you teruk sekarang ni? 

Q: Ada orang tertanya-tanya,

“Bro kenapa hidup aku ni teruk?”

A: “Kami kata sebab hati you tak betul. Betulkan hati you, hidup you akan jadi betul.”

Q: “Bro, macam mana nak betulkan hati?”
A: “Jawapan ada dalam soalan, betulkan hati you.”

Q: “Yela bro, macam mana nak betulkan hati? Apa cara dia?”
A: “Yela, betulkan hati la, itu la cara dia, ok maybe you belum faham, kami ulang lagi sekali, dengar betul-betul, BETULKAN HATI.”

Q: “Tak faham la bro, macam mana nak betulkan hati ni?”
A: “Maksud kami ialah, USAHA berterusan betulkan hati. Usaha itu yang penting, usaha itu yang dipandang.”

Q: “Ok, tapi macam mana nak betulkan hati?”
A: “Cara untuk betulkan hati, ialah betulkan hati, fahamkan benda ini betul-betul, betulkan hati, betulkan hati, betulkan hati.”

Q: “Owhh…. ok, betulkan hati, ye tak ye juga bro, betulkan hati.”
A: “Ok bagus, you dah mula faham, kami tahu you expect kami nak kata kena buat itu, kena buat ini, taubat, istighfar, dan sebagainya, ini semua you dah biasa dengar.

Sekarang kita masuk lebih dalam, betulkan hati adalah usaha segala-galanya untuk betulkan hati.

– Fikir baik

– Sangka baik

– Jangan buat benda jahat

– Jangan buruk sangka

– Jangan ego, sombong, mengumpat, dan segala-galanya.

Kena doa juga,

“Ya Allah, betulkan hati aku.”

Banyak kali kena doa macam ni, doakan juga untuk orang lain supaya hati mereka turut menjadi betul. Buat secara berterusan supaya hati you menjadi betul.”

Effect dia, insya-Allah life you akan jadi magic, itu menjadi, ini menjadi, semua benda baik akan berlaku, segala yang baik akan berkembang, dan terus berkembang dan segala masalah, ujian, kesusahan akan disingkirkan.

Boleh faham “how to” betulkan hati? Ok good … have fun.

Dengan membetulkan hati, insya-Allah banyak perkara menjadi dengan mudah. Ebook Sistem Menjemput Rezeki ada membincangkan perihal betulkan hati untuk menjemput rezeki dengan lebih mendalam.

Kredit : Sumber asal artikel ditulis oleh Inche Hujan, penulis ebook Sistem Menjemput Rezeki